Kontrola proizvodnih procesa

Teamcenter funkcija za upravljanje proizvodnih procesa omogućava upravljanje podacima o proizvodnji, procesima i ukupnim arhiviranim tehnološkim znanjem u PLM okruženju koje se lako i jednostavno upotrebljava u razvoju novih proizvoda i modela. Efikasna upotreba tih funkcija donosi odgovornim osobama tokom projekata lako dizajniranje i proizvodnju i omogućava znatno bolje zajedničko sudelovanje i doprinos boljoj učinkovitosti u kompletnom životnom ciklusu proizvoda. Teamcenter je jedinstveni program sa jedninstvenim mogućnostima koje omogućavaju korisniku da brzo i efikasno razvija nove ideje i proizvode i kroz optimizaciju postigne smanjenje troškova i dostizanje ukupnih proizvodnih ciljeva.

Jedinstveni izvor know-how znanja

Teamcenter je jedinstveni izvor znanja o proizvodnji. Na ovaj način omogućava efikasno i učinkovito iskorišćenje podataka i postupaka koji proizilaze iz konstruiranja i proizvodnih ciljeva uz sinhronizaciju zajedničkih aktivnosti. To znatno olakšava i ubrzava komplikovanost tehnoloških postupaka i na ovaj način ubrzava usvajanje novih projekata i izlazak na tržište.

Teamcenter Řízení výrobního procesu
Napredno upravljanje BOM (bill of materials) / BOP (bill of process)

Teamcenter lako (na osnovu asocijativnosti) povezuje informacije o troškovima materiala povezanih sa sastavnicomi materiajala (BOM) sa troškovima izrade (BOP). Lahko uporabite tudi druge dele Teamcenter sistema - funkcija upravljanja konfiguracije - ponazarjajo fizično obliko vseh dejavnosti, povezanih z montažo izdelave. Ovakav pristup garantuje tačnu i pravilnu upotrebu tehnoloških operacija u pravom proizvodnom kontekstu.

Upravljanje i organizacija proizvodnih procesov

Teamcenter korisniku omogućava blisku integraciju sa programom Tecnomatix, uz pomoć ovga moguće je kompletno i efikasno upotrebiti kompletne podatke o proizvodnji i proizvodnim podacima iz širokoga spektra digitalnih rešenja. Teamcenter ima otvorenu servisnu arhitekturu (SOA) uz koju je moguće uključiti, u PLM okruženje, sve CAM, ERP i MES sisteme. To zaista i konačno omogućava standardizovane procesne predloge i automatizovane smernice za rad, sa čime se olakšava prenos lokacijske informacije neposredno u proizvodni proces.

Vidljivost proizvodnih informacija

Teamcenter omogućava razvrstavanjee različitih proizvodnih skupina informacija (alati, oprema, mačine, roboti) i uspostavlja iskustveno najbolji način za njihov nadzor i upotrebu. Integrisani alati nude mogućnosti za simulaciju, vizualizaciju, analizu i optimizaciju kompletne proizvodne opreme i tokova materijala.

Prednost i ključne karakteristike
  • Teamcenter Řízení výrobního procesuTeamcenter omogućava, da razvojne i produkcijske ekipe lako međusobno deluju, pri čemu se vremenski period potreban za dizajniranje smanjuje za 30-50%
  • Povećana produktivnost i bolja podrška znatno utiče na efektivnost operacija i strukturnih odnosa do poslednjeg dela proizvodnje
  • Sinhronizacija između materijalnih troškova i proizvodnje (BOM in BOP) omogućava timovima da bolje razumelju sve procese povezane sa proizvodom
Горе