Upravljanje mehatroničkim procesima

Teamcenter sistem uključuje funkcije za nadzor mehatroničnih procesa. Ovo omogućava da se kreira odgovarajuće okruženje u kojem je moguća zajednička aktivnost različitih konstruktorskih disciplina za razvoj elektromehaničkih delova/proizvoda i kontrolnih sistema.

Svaka konstruktorska disciplina deluje u svojem razvojnom okruženju i upotrebljava najbolje alate za dizajniranje komponenti. Uz povezivanje i udruživanje postojećih alata sa drugimi aplikacijami, koje Teamcenter sistem nudi, lako se kombinuju konstruktorski alati i procesi u jednom, kompletnom integrisanom rešenju. Na ovaj način omogućava se veliko smanjenje troškova, poboljšanje kvaliteta pri čemu se povećava produktivnost projektnih aktivnosti.

Teamcenter Řízení mechatronického procesu
Kontrola i upravljanje procesima izmena i promena

Upravljanje izmenama funkcionalnosti u Teamcenter sistemu se lako koristi za izdvajanje najboljih dokazanih praksi. Na ovaj način se omogućava razumevanje načina i razloga promena i ispravki i upravljanje postupcima za odobravanje i izvršavanje/realizaciju odobrenih izmena na proizvodu.

Vizualizacija i međupovezanost

Izmene u konstrukciji, analize i označavanja omogućavaju interdisciplinarnim odeljenjima da zajedno procenjuju i verifikuju širok spektar različitih korektivnih mera i poboljašanja u kvalitetu izdelka na zajedničkom integrisanom nivou.

Asocijativnost mehatroničkih zahteva

Teamcenter sistem donosi funkciju uslovljene asociativnosti - ovo vam omogućava da lakše pretražite, pregledate i upravljate odnosima, interakcijijama i međuzavisnotsima između elemenata podataka u više nivoa i domena. ovaj zajednički pogled ka proizvodu otklanja prepreke u saradnji između  multidisciplinarnih odeljenja. Rezultat je smanjenje troškova, bolji dizajn i veći kvalitet proizvoda.

Prednosti i ključne karakteristike
  • Teamcenter nadzire mehatronične procese koji se odvijaju u jednom, integrisanom okruženju i na ovaj način pomaže povećanju produktivnosti i združuje na ovaj način odvojene discipline sa ciljem dostizanja učinkovitije i efikasnije saradnje.
  • Razumevanje elektromehaničkih procesa u celini i na način kako povezati kupce i zahteve proizvodnje za izradu pojedinačnih komponenti. Na ovaj način se promoviše brže i bolje odlučivanje.
  • Predstavnici različitih disciplina u procesu planiranja imaju jasan pogled/stav kako njihov rad, direktno, utiče na dinamiku razvoja proizvoda i pripadajuće troškove, promene i planove kao i kvalitativna ograničenja.
Горе