Upravljanje sastavnicama (BOM)

Danas se kompanije suočavaju sa povećenom kompleksnošću proizvoda, klasifikacijom tržišta, novim tehnologijama i posebnim zahtevima  kupaca/klijenata. Funkcija upravljanja BOM (sastavnicom materijala) omogućava, da upravljate složenim radnim procesima do sveobuhvatnog pregleda definisanosti proizvoda i njihovog razvoja u njihovom komletnom životnom ciklusu. Teamcenter kreira jedan izvor svih informacija vezanih za strukturu proizvoda i procesa, koji omogućava svakom korisniku dostup do pravih informacije o BOM u pravo potrebnom trenutku.

Konfiguracija proizvoda i kompanije za upravljanje BOM

Teamcenter se lako koristi za sjedinjenje svih aspekata proizvoda i omogućava ponovne upotrebe postojećih modela. Teamcenter omogućava  funkcije za obeležavanje korekcija i revizija u realnom vremenu i pokazuje potencijalni uticaj projekta u datom kontekstu i podešavanju konfiguracija. Teamcenter nudi posebna OEM rešenja za automobilsku i transportnu industriju, gde se u ovim sektorima industrije reguliše rad sa kompleksnim sastavnicama materijala uzimajući u obzir uticaj globalizacije i digitalnog modelovanja koje omogućava nadzorovanu upotrebu tih sastavnica.

Teamcenter Řízení kusovníků
Specifični procesa upravljanja bazama podataka i podacima

Teamcenter sistem podržava tradicionalne mogućnostiupravljanja BOM (sastavnicom materijala)poput omogućavanj pregleda kompletne sastavnice za proizvodnju ali i optimizaciju stavanice po komponentama. Teamcenter podržava sveobuhvatno BOM kontrolisanje sa orjentisanošću ka  simulaciji, proizvodnji, nabavci i drugim delatnostima povezanim sa životnim cilkusom proizvoda.

Upravljanje životnim ciklusom proizvoda

Teamcenter omogućava  vizualizaciju, reviziju i satava proizvoda i na ovaj način priprema vizuelne povratne informacije. Ovime se jednostavno utvrđuje tačnost i komplementarnost informacija. Teamcenter sistem je opremljen mnogim pozadinskim aktivnostima koje omogućavaju i stvaraju hijerarhijske strukture klasifikacija na osnovu samih osobina proizvoda.

Odnosi upravljanja

Zahvaljujući kapacitetima sa kojima se lako upravlja kompleksnostima  i varijabilnostima proizvoda na ovaj način obezbeđuje se korišćenje različitih varijanti i opcija proizvoda.

Prednosti i ključne karakteristike
  • Teamcenter Řízení kusovníkůTeamcenter omogućava jednosotavan i tačan način upravljanja sastavnicama materijala (BOM) kroz kompletan proizvodni životni ciklus proizvoda i kompanije
  • Optimizacija brzine pretrage delova i priprema obezbeđuje bolju koordinaciju svih konstrukcijskih disciplina
  • Povećanje timske produktivnosti i međusobne saradnje zahvaljujući boljem i lakšem pregledu podataka
  • Zahvaljujući ovakvom načinu rada sva potrebna dokumentacija za verifikaciju proizvoda je uvek u skladu sa zakonskim regulativama i na dohvat ruke
Горе