Upravljanje sastavnicama (BOM)

Danas se kompanije suočavaju sa povećenom kompleksnošću proizvoda, klasifikacijom tržišta, novim tehnologijama i posebnim zahtevima  kupaca/klijenata. Funkcija upravljanja BOM (sastavnicom materijala) omogućava, da upravljate složenim radnim procesima do sveobuhvatnog pregleda definisanosti proizvoda i njihovog razvoja u njihovom komletnom životnom ciklusu. Teamcenter kreira jedan izvor svih informacija vezanih za strukturu proizvoda i procesa, koji omogućava svakom korisniku dostup do pravih informacije o BOM u pravo potrebnom trenutku.

Konfiguracija proizvoda i kompanije za upravljanje BOM

Teamcenter se lako koristi za sjedinjenje svih aspekata proizvoda i omogućava ponovne upotrebe postojećih modela. Teamcenter omogućava  funkcije za obeležavanje korekcija i revizija u realnom vremenu i pokazuje potencijalni uticaj projekta u datom kontekstu i podešavanju konfiguracija. Teamcenter nudi posebna OEM rešenja za automobilsku i transportnu industriju, gde se u ovim sektorima industrije reguliše rad sa kompleksnim sastavnicama materijala uzimajući u obzir uticaj globalizacije i digitalnog modelovanja koje omogućava nadzorovanu upotrebu tih sastavnica.

Teamcenter Řízení kusovníků
Specifični procesa upravljanja bazama podataka i podacima

Teamcenter sistem podržava tradicionalne mogućnostiupravljanja BOM (sastavnicom materijala)poput omogućavanj pregleda kompletne sastavnice za proizvodnju ali i optimizaciju stavanice po komponentama. Teamcenter podržava sveobuhvatno BOM kontrolisanje sa orjentisanošću ka  simulaciji, proizvodnji, nabavci i drugim delatnostima povezanim sa životnim cilkusom proizvoda.

Upravljanje životnim ciklusom proizvoda

Teamcenter omogućava  vizualizaciju, reviziju i satava proizvoda i na ovaj način priprema vizuelne povratne informacije. Ovime se jednostavno utvrđuje tačnost i komplementarnost informacija. Teamcenter sistem je opremljen mnogim pozadinskim aktivnostima koje omogućavaju i stvaraju hijerarhijske strukture klasifikacija na osnovu samih osobina proizvoda.

Odnosi upravljanja

Zahvaljujući kapacitetima sa kojima se lako upravlja kompleksnostima  i varijabilnostima proizvoda na ovaj način obezbeđuje se korišćenje različitih varijanti i opcija proizvoda.

Prednosti i ključne karakteristike
  • Teamcenter Řízení kusovníkůTeamcenter omogućava jednosotavan i tačan način upravljanja sastavnicama materijala (BOM) kroz kompletan proizvodni životni ciklus proizvoda i kompanije
  • Optimizacija brzine pretrage delova i priprema obezbeđuje bolju koordinaciju svih konstrukcijskih disciplina
  • Povećanje timske produktivnosti i međusobne saradnje zahvaljujući boljem i lakšem pregledu podataka
  • Zahvaljujući ovakvom načinu rada sva potrebna dokumentacija za verifikaciju proizvoda je uvek u skladu sa zakonskim regulativama i na dohvat ruke
Горе

We use cookies

We use cookies to analyze traffic, remember preferences and improve the usability of the website. To give your consent, click on the "I Agree" button.

Settings I agree

You can refuse consent at any time.