Automatizacija

Automatizacija od AXIOM TECH Digitalizacija je ključ za efikasan razvoj automatizacije i visoke produktivnosti tima inženjera i programeraRazvoj automatizacije je jedno od najsloženijih inženjerskih oblasti, uključujući konstrukciju, electrical design, programiranje, montažu i puštanje opreme u radNjegov rast i konkurentnost ne može se postići bez digitalizacije ovih procesa.

Uz pomoć digitalizacije efikasno rešavamo tipične razvojne probleme, kao što su neurdnost dokumentacije, nemogućnost brzog pronalaženja potrebne dokumentacije, komplikovana deljenje podataka između razvojnih timova, čekanje na programiranjem i puštanje u rad, procesi odobrenja i promena, ručno arhiviranje i procesi distribucije u proizvodnju ili nepotrebna administracija.



Automatizacija od AXIOM TECHPostanite do 25% produktivniji uz dokumentaciju i automatske procese

Sveobuhvatna dokumentacija za razvoj automatizacije nije efikasna za upravljanje u fasciklama, direktorijumima ili jednostavnim DMS sistemima. Rešenje je upravljanje tehničkim podacima svih članova tima pomoću naprednog Teamcenter softvera .

Sva dokumentacija od konstrukcije preko šemiranja do PLC programa je kreirana, revidirana i uvek i svima dostupna samo na jednom, zajedničkom i nepromenljivom mestuUz pomoć naprednih podešavanja, nove stavke neće biti pogrešno numerisane ili imenovane, dobićete savršen redosled i konzistentnost podatakaZahvaljujući širokoj klasifikaciji i parametarskoj pretrazi, možete lako i odmah pronaći svu postojeću dokumentaciju prema bilo kojim parametrima (npr. broj projekta, naziv projekta, naziv dela, autor fajla itd.) ili prema međusobnim odnosima i vezama.

Automatizacija od AXIOM TECHOvim se smanjuje ponavljanje istih delovapostiže napredna standardizacija i efikasna saradnju u vašem tehničkom odeljenju. Kao deo pregleda dokumentacije, odmah ćete proveriti kako i na koju dokumentaciju utiče promena i obezbediti kompletno upravljanje promenama bez grešaka .

Sa automatskim procesima možete lako, brzo i bez papira (elektronski) da odobrite i arhivirate svaku novu ili izmenjenu dokumentaciju, koja će odmah i elektronski biti dostupna tehničarima, kupcima i proizvodnji. Uklonite nepotrebnu papirologijuotklonite greške u dokumentaciji i smanjite troškove dobijene lošim kvalitetom.

Sa potpunom digitalizacijom procesa koristeći TeamCenter softver, upravljaćete dokumentaciju na moderan i efikasan način na nivou standarda industrije 4.0.

Ubrzajte razvoj mašine i puštanje u rad pomoću virtuelne validacije

Mehatronika Koncept dizajner od AXIOM TECHMechatronics Concept Designer (MCD) lako simulira i verifikuje funkcionalnost, kinematiku, vreme i parametre pogona mašine od rane faze projektovanja mašine do konačnog dizajna.

Mechatronics Concept Designer (MCD) automatski proverava ponašanje vaše mašine prema unetim parametrima, izračunava i izvozi potrebne parametre na osnovu fizike i kinematike mašine za optimalnu konfiguraciju pogona koristeći SIZER. Prenosite detaljne informacije o pogonima, prenosnim odnosima, uključujući broj u katalogu ili pravi 3D model, nazad u MCD. Povezivanjem eksternog hardvera korišćenjem OPC protokola ili komunikacije sa PLCsim Advanced, SHM, itd., pokrećete simulaciju programa i verifikujete funkcionalnost, kinematiku i brzinu mašine. Zahvaljujući MCD virtuelnoj mašini i njenom virtuelnom puštanju u rad, dobićete veću fleksibilnost, značajno smanjiti vreme i troškove razvoja vaše mašine i minimizirati iteracije razvoja i testiranja .

Off-line programiranje od AXIOM TECHSkratite proces razvoja robotske linije pomoću offline programiranja 

U skoro svakoj robotskoj aplikaciji kreiramo nove komponente kao što su radne palete, stege ili postolje ispod robota. Ovi delovi su kreirani u CAD sistemu, ali zbog nedostatka inverzne kinematike u CAD-u, ne možete brzo i bez grešaka da proverite sve pozicije, kolizije i doseg robota sa ovim delovima, i zavisite od puštanja u rad sa ovom verifikacijom.

Pojednostavite proces validacije razvoja u ranoj fazi projektovanja robotske aplikacije pomoću off-line alata Tecnomatix Process Simulate . Uz pomoć inverzne kinematike i drugih automatskih alata, možete lako i brzo proveriti podobnost novih delova, doseg robota, rad bez kolizije i brze iteracije, čime se značajno štedi vreme razvoja, puštanja u rad i automatizacije. Istovremeno, šaljite samo finalne, proverene delove u proizvodnju i smanjite rizik od oštećenja linije tokom puštanja u rad.

Tecnomatix Process Simulate od AXIOM TECHMožete uštedeti do 30% vremena radeći na virtuelnom blizancu

Razvoj automatike predstavlja složen rad sa ostalim elementima automatike, koji imaju svoje senzore i funkcionalnost i potrebno ih je uskladiti u jedinstvenu funkcionalnu celinu. Obično se ovo podešavanje odvija u test hali ili kod krajnjeg kupca, u vreme kada je veliki deo novih komponenti već u proizvodnji.

Pokrenite svu automatizaciju uz digitalni blizanac uz Tecnomatix Process Simulate . Koristeći ovo rešenje, vi mapirate signale koji se koriste za model, dodajete senzore. Kontrolisanom uređaju dodajete funkcije i povezujete ih sa potrebnim signalima. Povezujete PLC program sa virtuelnim modelom i virtuelno puštate uređaj u rad, uključujući i robotski program u jednom okruženjuKoristeći model i simulaciju, možete testirati i otkloniti greške u svim varijantama i scenarijima brže i bez oštećenja delova direktno na digitalnom blizancu.

Tecnomatix Process Simulate od AXIOM TECH
Moderna komunikacija bez papira

Povezivanjem Teamcenter-a sa ERP sistemom preduzeća automatski se kreiraju direktorijumi projekta za tehničku dokumentaciju. Sva nova dokumentacija će automatski sačuvati sve informacije o relevantnom projektu i uvek će se moći pratiti prema bilo kom ključu.

Odobrenjem, automatski ćete preneti dokumentaciju nazad u korporativni ERP sistem i obezbediti njenu dostupnost celoj kompaniji. Lakom, online dostupnošću vaše važeće dokumentacije, na primer preko standardnog veb pretraživača, povećaćete efikasnost rada na tehnologiji, kvalitetu ili proizvodnji.

Uz pomoć savremenih alata i dostupnosti podataka, vi i vaši prodavci moći ćete da predstavite svoje proizvode ili razvijena rešenja kupcima, na primer u vidu 3D projekcije na telefonu, tabletu ili u 3D naočarima ili korišćenjem proširene realnosti (AR).

 

Da li ste zainteresovani za rešenja za digitalizaciju za automatizaciju? Ne ustručavajte se da nam pišete i rado ćemo vam pokazati više.

Želim više informacija
Горе

We use cookies

We use cookies to analyze traffic, remember preferences and improve the usability of the website. To give your consent, click on the "I Agree" button.

Settings I agree

You can refuse consent at any time.