2.5-osno glodanje

NX CAM 2.5 osé frézování

2.5-osno glodanje je namenjeno za izradu prizmatičnih delova. Ovaj modul omogućuje obradu svih osnih rupa (bušenje, proširivanje, itd.). Obuhvata rezanje navoja i 2.5D glodanje klasičnih oblika (čeone obrade, grube i fine obrade, graviranje). U osnoj obradi velika je prednost automatskog prepoznavanja, koje je zasnovano na dubini mehaničkih komponenti i optimizaciji redosleda bušenja, kako bi se zadovoljio minimalni prelaz između tretiranih oblika. Pridruženo operacijama bušenja kroz NC kod se generiše odgovarajući ciklus za CNC upravljanje mašinskim sistemom.

U grubo postoji široki spektar mašinskih strategija za pojedinačni ili dupli skeniranje sa visokoproduktivnim metodama rezanja izvedene iz oblika i geometrije radnog komada koji se mašinski obrađuje. Za grubo brušenje se uzimaju rezultati predhonih operacija grube obrade koje obezbeđuju tačan kontinuitet tretmana. Na kraju sposobnost da koristi radijalnu korekciju alata za podešavanje direktno na CNC mašini. Sistem može automatski da detektuje i obrađuje ravne (planarne) površine i na taj način značajno povećava produktivnost kao što je primena NC koda i sama obrde na CNC mašinama.

NX CAM 2.5 osé frézování

Za sve operacije mašinske obrade, moguće je precizno identifikovati upad/polazak i prelaze u strategiji za obradu i obradu oblika, koji dozvoljavaju korisniku da ima tretman pod potpunom kontrolom. Sve ove aktivnosti se mogu koristiti u 4- i 5- osnoj obradi indeksiranih pozicija komponenti za rezanje. Moguća je automatska obrada (FBM – Feature Based Machining), koja automatski prepoznaje oblike (rupe, zidove šupljina, itd.), obrađene u skladu sa unapred određenim pravilima koja se nalaze u bazi znanja.

 

Горе