Solid Edge - Sinhrona tehnologija

Sinhrona tehnologija kombinuje predhodno odvojene svetove parametarskog i eksplicitnog modeliranja, koja vam omogućava da iskoristite sve prednosti i nedostatke ovih metoda. Sinhrona tehnologija omogućava dizajneru da kreira proizvode prema sopstvenoj želji, a da to nije ograničeno zahtevom i dopuštenjem strukture sistema.

Solid Edge Synchronní technologieSinhrona tehnologija omogućava konstruktoru da nastavi sa inkorporacijom parametarskih veza, tamo gde su one potrebne u isto vreme radeći svoj posao znatno brže i lakše nego pre. Dizajner može obaviti svoj rad ne samo sa tekućim dizajnom u SolidEdge-u, već takođe i na način kojim može kreirati i modifikovati modele iz ostalih CAD sistema.

Sinhrona tehnologija u Solid Edge-u je revolucionarno novi način za stvaranje i uređivanje 3D CAD modela, dok donosi pionirsku priliku za rad sa dve funkcije, sinhronom i nesinhronom, integrisanim u jednom istom dizajn okruženju. Korisnici mogu iskoristiti sinhrone funkcije za ubrzanje konstruisanja i fleksibilno editovanje istovremeno dodavanjem nesinhronih funkcija za kreiranje i editovanje formi odlivka ili složenih procesno-orijentisanih elemenata. Sve ovo se odnosi na modele koji su originalno kreirani u Solid Edge-u. Sinhrone tehnologije eksploatišu činjenicu da postoje mnogi osnovni geometrijski uslovi, kojima se može lako upravljati sa jednim alatom u regulisanju modela.

Ovi uslovi su automatski prepoznati i održavani na takav način da kad se napravi promena bez funkcije istorije, dobijen je u realnom vremenu predvidljiv rezultat adaptivnog modela. Ovo je potpuno različit koncept, od predhodno korišćenog u direktnom editovanju, koji uvek stvara istorijski senzitivnu funkciju. Funkcije, napravljene u sinhronoj tehnologiji ne zavise jedna od druge. Dinamičke promene odvijaju se bez izazivanja regeneracije celog modela i prikazuju celu istoriju. Jjedna od najkorisnijih osobina sinhrone tehnologije koju će posebno ceniti inženjeri u prvoj fazi razvoja, je brzo formiranje u slučaju studija “Šta-ako” (“What-if”), izbor dizajna, koji služi kao osnova za određivanje najboljeg rešenja.